Liceul Tehnologic "Duiliu Zamfirescu" Dragalina, Calarasi
Această unitate şcolară a apărut din necesităţi practice, fiind înfiinţată la 1 decembrie 1950, conform Deciziei Ministerului Muncii şi Prevederilor Sociale nr. 230807 din 20 noiembrie 1950, ca şcoală profesională de 3 ani, cu scopul de a pregăti muncitori calificaţi pentru “Centrul mecanic Ciulniţa”. La început activitatea şcolară s-a desfăsurat în casa lui Ciocănişteanu, apoi în casa fostului boier Marin Gologan. Primele cadre didactice au fost necalificate ,iar ca director a fost numit maistrul Ionescu Alexandru. După anul 1952 au fost angajate cadre didactice calificate.
Un reper important în evoluţia şcolii îl reprezintă anul 1973, când a devenit Grup Şcolar Agricol prin introducerea învăţământului liceal, care şi-a diversificat progresiv oferta de specializări – mecanic motoare termice, electromecanic auto, veterinar, contabil, tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii, iar după 1989 s-au introdus profile noi: servicii, contabilitate, turism şi alimentaţie publică, construcţii şi lucrări publice.
Încă din anul 1982, forurile centrale de resort au acordat un sprijin deosebit pentru modernizarea bazei materiale, implicit finanţarea noului local al şcolii, dat în folosinţă în anul 1990, având 16 săli de clasă, 3 laboratoare (fizică, chimie, biologie) şi o bibliotecă.
În anul 2015, întregul sistem educaţional din localitatea Dragalina a fost integrat sub den
Şcoala Gimnazială Nr. 1, Comuna Rădeşti Galati
Aceasta a luat fiinţă în anul 1864 prin contribuţia voluntară a cetăţenilor acestei comune. Localul nu poarta devizul unei şcoli tip, fiind construită din chirpici. La înfiinţare a fost construită cu doua săli de clasă, cancelarie şi un mic culoar.
În anul 1959 cu ajutorul organelor de stat s-a trecut la construirea unui nou local de şcoală tip care a fost dat în folosinţă în anul 1961-1962. Acest local este corpul A al şcolii actuale care a fost reabilitat în anul 2003.
În anul 1980 mărirea numărului de elevi din cadrul şcolii generale a presupus şi mărirea spaţiului de şcolarizare ceea ce a făcut ca în acel an, să se construiască un local nou care cuprinde doua săli de clasă şi doua laboratoare. Acest local este corpul B al scolii actuale.
Primaria Bordei Verde - site-ul oficial al administratiei locale
În calitate de primar al comunei BORDEI VERDE din judetul Braila, adresez un sincer bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, mesaj în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.
Ne dorim ca pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.
Mulţumesc în numele locuitorilor, vizitatorilor din ţară şi străinătate, pentru că aţi avut curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre noi, gândindu-vă poate că veţi descoperi oportunităţi de afaceri de orice natură, să sperăm că vă vor îndemna să investiţi în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii publice locale deschise şi transparente.
Cu siguranţă în urma informaţiilor primite, veţi găsi măcar un lucru care vă va capta atenţia şi dorinţa de a cunoaşte pe viu frumuseţea unică a acestor meleaguri, oamenii prietenoşi, ospitalieri şi farmecul unei comune primitoare.
Primăria de la Hudești, Botoșani - Website oficial UAT
Aici se pot rezolva unele probleme mai simple sau chiar complicate ale cetățenilor comunei, aici se colectează taxele și impozitele, aici se dirijează paza şi ordinea în comună, aici se urmărește aplicarea hotărârilor Consiliului local in activitățile sociale, politice, culturale, sportive, de învățământ, sănatate și pe linie de culte. Ținându-se cont de particularitațile existente fiecărei persoane precum și de poziția marginală pe care anumite comunitati le acuza in societatea romănească și, mai ales, in societatea hudeșteană, dezvoltarea comunei Hudești poate fi singura soluție care poate conduce catre reabilitarea socio-economica, catre o viață mai bună pentru toti locuitorii comunei noastre.
In acest sens, producerea bunăstării la un nivel cel puțin satisfăcător nu poate fi realizată decât prin programe de reabilitare a condițiilor economice colective (pietruirea și asfaltarea drumurilor, extinderea aprovizionării cu apă, îmbunătățirea iluminatului public, îmbunătățirea condițiilor de învățămant, extinderea spațiilor verzi, protejarea mediului ambiant) iar pe de altă parte prin imobilizarea unor resurse economice comunitare colective, avănd in vedere și crearea de noi locuri de muncă in cadrul comunei Hudești.
Fizioterapie, Kinetoterapie Remed Unirii Botosani
Fizioterapia este tratamentul leziunilor, bolilor și tulburărilor prin metode fizice - cum ar fi exercițiile fizice, masajul, manipularea și alte tratamente - prin medicație și intervenție chirurgicală.
Mulți oameni pot crede că kinetoterapeuții lucrează în principal cu leziunile legate de spate și de sport, dar nu este întotdeauna cazul. Fizioterapeuții sunt profesioniști din domeniul sănătății foarte pregătiți, care oferă tratament persoanelor care suferă de probleme fizice cauzate de leziuni, boli, boli și îmbătrânire.
Scopul unui kinetoterapeut este de a îmbunătăți calitatea vieții unei persoane prin utilizarea unei varietăți de tratamente pentru ameliorarea durerii și restabilirea funcției sau, în cazul unei vătămări permanente sau a unei boli, pentru a diminua efectele oricărei disfuncții.
Rolul kinetoterapeutului
Rolul unui kinetoterapeut este variat și rareori sunt la fel de două zile. Un fizioterapeut poate fi nevoit să evalueze starea fizică a unui pacient pentru a diagnostica problemele și pentru a pune în aplicare un plan de tratament, sau ar putea, de asemenea, să reinstruiască pacienții să meargă sau să îi ajute pe alții să facă față cârjelor, cadrelor de mers sau scaunelor cu rotile.